снимки Агенция МитнициМитриничари спасиха редки фазани на границата. Служителите от сектор

...
снимки Агенция МитнициМитриничари спасиха редки фазани на границата. Служителите от сектор
Коментари Харесай

Митриничари спасиха редки фазани на границата

снимки Агенция Митници

Митриничари избавиха редки фазани на границата. Служителите от сектор „ Авиоконтрол “ в Търговско дружество Митница София открили, че птиците от три предпазени вида са били предопределени за експорт за Обединените арабски емирства (ОАЕ).


На 15.09.2022 година митнически чиновници на Министерство на правосъдието „ Летище София –Товари “ правят инспекция на пратка от България за ОАЕ с живи фазани, изпратена от физическо лице - български жител. Птиците са по два броя от предпазените типове Елиотов фазан, Седлат фазан и Сатир трагопан фазан и попадат в Приложение A и Приложение C на Регламент (ЕО) № 338/97 на Съвета от 9 декември 1996 година по отношение на отбраната на типовете от дивата флора и фауна посредством контролиране на търговията с тях, оповестяват от пресцентъра на Агенция Митници.
Митническите инспектори откриват, че фазаните са постоянно декларирани като товар, само че при взаимна инспекция със чиновници на Регионална ревизия по околната среда и водите - София и „ Граничен надзор “ към Българската организация за сигурност на храните, се удостоверява, че за първите два типа фазани няма издадени разрешителни по CITES за експорт, а за третия тип няма позволение по CITES за експорт или различен документ, указващ произхода.
Подобно нарушаване се глоби с санкция в размер на от 100 до 200% от митническата стойност на стоките.
Фазаните са настанени в Зоологическата градина в София.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР